Tassen

Een tas maakt je outfit compleet. Voor de koninklijke dames is dit niet alleen vanwege modieuze redenen, maar ook vanuit praktisch oogpunt. Zo schijnt Elizabeth, The Queen of Engeland geheime signalen door te geven aan haar personeel via haar handtas. Duchess Catherine heeft de handtas gebruikt om haar koninklijke houding compleet te maken en koningin Máxima heeft haar handtas echt nodig vanwege haar mobiele telefoon verslaving. Die geeft ze namelijk zelden af aan haar hofdames.

Clutches

Royals worden het meest gezien met de clutch, een klein compact tasje dat met de hand wordt vastgehouden. Meestal dragen de royals een clutch die dezelfde kleur heeft als hun schoenen. Bij avondkleding worden er vaak clutches gebruikt die rijkelijke gedecoreerd zijn en bijna een soort sieraad lijken. Ben je geen royal? Dan is de clutch perfect voor een feestje, op andere momenten kun je eigenlijk vrij weinig met dit soort tasjes omdat er bijna niets in past. En ben je geen koningin of prinses dan heb je waarschijnlijk geen eigen personeel of hofdame die je overige spullen kan dragen.

Heb je een feestje, zoals een bruiloft, dan is het dus leuk om je outfit compleet te maken met een clutch in de kleur van je schoenen. ’s Avonds kun je wat meer uitpakken en een tasje met bijvoorbeeld steentjes erop dragen. Royals hebben vaak clutches van dure merken en sommige modehuizen zijn zelfs beroemd vanwege hun clutches, denk bijvoorbeeld aan Bottega Veneta. Heb je niet zoveel geld over voor een tasje, dan kan je in vrijwel elke winkelstraat leuke, kleine tasjes kopen. Kies een tasje van een mooie stof of eentje van echt suède of leer om chique voor de dag te komen. Of sla je slag bij een vintage winkel met designer spullen. Koop liever niet een replica van een duur merk, namaak is toch snel een faux pas.

Andere tassen

Bij officiële gelegenheden zie je de jongere generatie royals dus regelmatig met clutches, daarnaast dragen ze vaak kleine handtasjes. De klassieke handtassen zijn toch meer wat voor de oudere royals. The Queen of England kan je uittekenen met haar handtas en ook Beatrix is een liefhebster van de handtas. Grotere tassen dragen royals niet bij officiële gelegenheden, is hun vrije tijd natuurlijk wel. Hierbij komen dan klassieke tassen voorbij als de Pliage van Longchamp, maar Beatrix is ook wel eens met een tas verschenen met een foto van de kleinkinderen erop geprint.

In hun vrije tijd dragen royals dus niet echt andere tassen dan wij, al hebben ze vast veel meer dure merken in hun kast staan. Wat we kunnen leren van de royals is dat een kleine tas eleganter staat bij een outfit dan een grote. Daarnaast is het altijd beter om voor een leren tas te gaan dan voor een plastic variant. Is je budget niet toereikend, ga dan voor een mooie stoffen tas of tweedehands. Stem tot slot de kleur van je tas af op je outfit. Heb je niet veel tassen? Zorg dan dat als je een nieuwe tas koopt, deze bij al je outfits matcht. Denk hierbij aan zwart of cognac, maar ook tinten zoals brons, zilver en goud staan bij elke kleur.

Leuk adresje