© RVD – Jeroen van der Meyde

Avondkleding

Als je een uitnodiging ontvangt met de dresscode black tie of white tie kun je losgaan met je outfit. Een lange jurk en wat glitter en glamour mogen dan van stal gehaald worden. Lees hier waar je aan moet denken als je een feestje hebt waarbij je verwacht wordt in gepaste avondkleding.

De jurk

Wanneer je in avondkleding mag verschijnen, is het natuurlijk tijd voor een lange jurk! Ben je daar geen type voor? Dan kan een feestelijke jumpsuit ook, maar een lange jurk is wel het meest voor de hand liggend. Kies een kleur die je mooi staat en trek vooral geen witte jurk aan naar een bruiloft. Glanzende stoffen of met pailletten of steentjes bezette stoffen zijn perfect voor een mooie avondjurk. Een diepe split of decolleté is ook gepast, als het maar stijlvol blijft. Zorg dus dat ondergoed niet zichtbaar is. Kies voor een model jurk dat het beste van je figuur laat zien. Heb je bijvoorbeeld killer legs? Ga dan voor een diepe split. Heb je een mooie hals, dan kan een halterdress heel chique staan. De meeste dames hebben niet zo vaak een gelegenheid waarbij ze een avondjurk aan kunnen trekken, dus neem de tijd om op zoek te gaan naar je droomjurk en om te ontdekken wat het best bij je staat.

Make-up en kapsel

Bij een mooie avondjurk hoort verzorgde make-up en een dito kapsel. Bij een avondjurk past wat zwaardere make-up, dus je kunt wat meer uitpakken met oogschaduw, blusher en lippenstift. Vergeet ook niet om je (teen)nagels te lakken om de look compleet te maken. Het is leuk om je haar op te steken, vooral als je jurk een mooie halslijn heeft, dan komt deze nog beter tot zijn recht. Wil je toch liever je haar los? Verzorg het dan wel en haal er een krul- of stijltang doorheen. Sta daarnaast stil bij het feit dat een los kapsel het minst goed blijft zitten. Wanneer je er zeker van wil zijn dat je haar aan het eind van de avond nog goed zit, kan je er ook voor kiezen het half los en half vast te dragen.

Sieraden

Bij een avondjurk kan wat bling bling geen kwaad, de sieradenkast mag dus open worden getrokken! Helaas kunnen gewone stervelingen niet de sieraden uit de koninklijke kluis gebruiken, de kans is dus groot dat je voor bijoux kiest. Dit kan natuurlijk geen kwaad, maar zorg wel dat het stijlvol blijft: ga dus niet voor opvallende nepperds. Het is niet alleen leuk om oorbellen, armbanden, een ketting of ringen te dragen. In koninklijke kringen is de broche populair en worden er ook regelmatig sieraden in het haar gedragen. Wellicht geeft dit wat inspiratie om je look de royal touch te geven.

Accessoires

Onder een avondjurk of partydress draag je een mooie panty, die gerust wat glanzend mag zijn. Draag je er schoenen met een open teen onder, weet dan dat hier speciale panty’s voor zijn. Onder een feestelijke jurk kun je schoenen met een hoge hak dragen, hierdoor lijken je benen ook nog eens langer. Een plateautje of goede pasvorm zorgt er ook nog eens voor dat je er op kunt dansen. Test dit gerust thuis uit, er is niks zo jammer als dat je uitgenodigd bent voor een goed feestje en dat je eerder moet aftaaien omdat je voeten niet meer kunnen.

Kies tot slot voor een feestelijk tasje of een clutch om je feest look af te maken. Ben je het type dat in vol ornaat wil gaan? Dan kun je ook nog lange handschoenen dragen. Hierbij draag je ringen onder de handschoen en je armbanden over je handschoen.