© RVD – Martijn Beekman

De geklede look

De geklede look is misschien wel het allerleukst. Natuurlijk is een galajurk ook leuk om aan te trekken, maar zulke gelegenheden komen niet zo vaak voor als je geen koningin of prinses bent. Een geklede look kan als snel naar een feestje, huwelijk of promotie. Ook als je niet van koninklijke bloede bent. Lees hier hoe goed voor de dag komt als de dresscode bijvoorbeeld tenue de ville is of wanneer je gewoon feestelijk voor de dag wil komen.

Items

Bij een geklede look zit je met een mooie jurk altijd goed. Het liefst is het jurkje niet te kort en heeft de jurk niet een enorm diep decolleté. Vanzelfsprekend kun je een jasje over de jurk dragen. Natuurlijk kun je bij een geklede look ook kiezen voor een mantelpakje. Vind je dat al snel tuttig worden en past dit niet bij je persoonlijkheid? Dan kun je ook voor een jumpsuit of broekpak gaan, als dit past bij de gelegenheid.

Stoffen

Bij een geklede look is de stofkeuze ontzettend belangrijk. Een leuk jurkje kan snel casual ogen als het van een flodderstof is gemaakt. Kies dus wanneer je wat meer gekleed wil gaan voor mooie, kwalitatieve stoffen die passen bij het seizoen. In de zomer bijvoorbeeld een mooie kwaliteit linnen of hennep, een luchtige zijde kan ook. In de winter is wol of fluweel chique. Een viscose stof kan altijd en synthetische stoffen ook, mits ze van goede kwaliteit zijn. Dus niet te dun, niet te glimmend en vooral een beetje ademend.

Accessoires

Een geklede look maak je af met de juiste accessoires. Draag onder een rok of jurkje een mooie panty en pumps. Een klein tasje maakt de look compleet. Afhankelijk van de gelegenheid waar je naar toe gaat en de dresscode kun je de outfit afmaken met een haaraccessoire, hoed of fascinator. Doe dit alleen wanneer je zeker weet dat dit gewaardeerd. Een hoed dragen na zonsondergang is een faux pas, dus als je ’s avonds een feestje hebt is dit sowieso geen optie. Wanneer een hoed wel gewenst is op het feestje waar je bent uitgenodigd, kun je eventueel ook handschoentjes dragen.

Besteed ook aandacht aan je make-up, kapsel en nagels, ook aan je teennagels wanneer je een sandalette draagt. Zo kom je van top tot teen verzorgd voor de dag!

Sieraden

Wanneer je gekleed voor de dag wil komen, kun je wat meer uitpakken met sieraden dan normaal. Zorg dat ze qua kleur matchen met je outfit, of kies juist een contrasterende kleur uit. Onze koningin draagt als ze op werkbezoek is vaak allerlei armbanden door elkaar, dus je hoeft niet perse voor less is more te gaan.