Photo Mattias Edwall, The Royal Court, Sweden

Tattoos

Tegenwoordig lijkt het alsof de meeste mensen een tattoo hebben, maar royalty niet. Of dit echt zo is, kunnen we niet met zekerheid zeggen. De meeste mensen van koninklijke bloede worden het liefst niet in badkleding gefotografeerd. Hierdoor zou het theoretisch kunnen zijn dat er veel meer royals een tattoo hebben dan we denken, maar dat we deze alleen nooit zien. Van een aantal prinsen en prinsessen is het wel bekend dat ze niet vies zijn van een beetje inkt op hun lichaam.

Welke royals hebben er dan een tattoo? Het is bekend dat Prins Frederik van Denemarken zowel een tattoo op zijn been als arm heeft. Men zegt dat deze tatoeages een blijvende herinnering zijn aan zijn tijd in het Deense leger, de prins heeft een tijd gediend in het elitecorps van de Marine en de twee lichaamsversieringen zouden hiernaar verwijzen. Prins Frederik is niet de enige royal in Scandinavië met tatoeages, prinses Sofia van Zweden heeft ook meerdere lichaamsversieringen van inkt. Eén hiervan was zelfs zichtbaar op haar trouwdag, iets wat destijds een revolutie was.

Buiten Scandinavië is het ook bekend dat de royals in Monaco tatoeages hebben. Zowel Prinses Stephanie als haar dochter Pauline hebben verschillende lichaamsversieringen van inkt. Zelfs in het chique Britse koningshuis dat toch wel één van de meest conservatieve huizen van Europa is, heeft Lady Amelia Windsor tatoeages geïntroduceerd.

Heb jij zelf een tattoo en wil je koninklijk voor de dag komen, dan is dit zoals je hierboven kunt lezen geen probleem. Over het algemeen worden de tatoeages bij officiële gelegenheden bedekt, maar prinses Sofia heeft dit protocol op haar trouwdag doorbroken. Heb je veel tatoeages? Zorg dan wel dat wanneer je naar een chique feest gaat of een zakelijke bespreking, jij je zodanig kleedt dat je tattoos niet afleiden en men wel eerst jouw ziet en dan pas je lichaamsversieringen.

Geuren

Royals zien we voornamelijk op beeld voorbij komen. Toch zijn veel mensen niet alleen benieuwd naar de kleding die onze prinsessen dragen, maar ook wat voor parfum zij gebruiken. Soms komt hier wat informatie over naar buiten. Zo zou koningin Máxima de geur Shalimar van Guerlain gebruiken, maar ook Dia van Amouage wordt weleens genoemd. Het kan natuurlijk heel goed dat ze haar parfumkeuze af en toe wisselt en dat ze deze geuren allebei weleens draagt of heeft gedragen. Van Duchess Catherine is het bekend dat ze op haar trouwdag White Gardenia Petals gebruikte van het betaalbare Britse parfummerk Illuminum.

Het is leuk om de royals te kopiëren maar een geurtje kopen omdat een royal het draagt zouden we niet snel adviseren. Een parfum moet goed combineren met je huid en echt bij je passen. Wil je ook op geurgebied koninklijk voor de dag komen, zorg dan dat je een parfum kiest dat matcht met je lichaamsgeur en niet snel vervluchtigt. Gebruik daarnaast niet overdadig veel parfum, het is beter om voor een kwaliteitsgeur te gaan waardoor je de hele dag aangenaam ruikt, dan een luchtje waarvan eerst een enorm sterke geur afkomt en na een paar uur niets meer.

Cosmetische chirurgie

Royals en cosmetische chirurgie, het is een lastig thema. Hierover duiken veel verhalen op in de roddeljournalistiek, maar er wordt natuurlijk nooit officieel iets over gezegd. Op één keer na, in Spanje werd een aantal jaar terug door het paleis naar buiten gebracht dat Letizia in 2008 een neuscorrectie had ondergaan, maar er werd direct toegevoegd dat dit om medische reden was. Naast verhalen over het gezicht van Letizia, duiken er ook vaak verhalen op over Rania uit Jordanië en Sheikha Moza bint Nasser, één van de drie vrouwen van de voormalige emir van Qatar.

Over onze eigen koningin Máxima wordt gezegd dat ze babybotox (een klein beetje botox) zou gebruiken, maar ook hier is geen bewijs voor. Het blijft dus bij roddels. Mocht je overwegen om cosmetische chirurgie toe te passen, denk hier dan altijd goed over na en doe dit alleen bij kundige artsen met ervaring. Zorg ook altijd dat het resultaat natuurlijk blijft, niemand wil een karikatuur worden van zichzelf. Ga ook nooit naar de plastisch chirurg omdat je op iemand wil lijken, je komt het meest stijlvol voor de dag als je de beste versie van jezelf bent.

Slanke lijn

Tegenwoordig lijkt de jonge generatie vrouwelijke royals zo van de catwalk af te komen. Ze hebben allemaal een super slank figuur en door het dragen van hoge hakken lijken hun benen eindeloos lang. De meeste burgermeisjes die een prins zijn getrouwd, waren voordat ze verkering kregen helemaal niet zo slank. We weten niet wat er in het kraanwater van de paleizen zit, maar we kunnen over het algemeen aannemen dat de koninginnen en prinsessen hard werken voor hun figuur. Regelmatig duiken er berichten op in de media over een bepaald dieet dat een prinses of koningin zou volgen. Dit wordt alleen nooit bevestigd, dus het blijft bij roddels.

Ben je niet van koninklijke bloede, dan zal het krijgen van zo’n figuur lastiger zijn dan voor een prinses of koningin. De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft vaak geen beschikking tot een personal trainer en vaak ook het geld en de tijd niet om zoveel aandacht en energie aan haar figuur en eten te besteden. Bovendien hebben wij gewone stervelingen meestal geen kok in dienst. Bijna iedere vrouw, een enkeling daargelaten die gezegend is met gunstige genen, weet dat het krijgen en houden van een prinsessenfiguur tijd, geld en continue aandacht kost.

Tegenwoordig kan je met een bescheiden portemonnee prima elegante kleding kopen bij de bekende, grote modeketens die je in elke grote stad ziet. Ook het creëren van een mooi kapsel of chique make-up is te doen met wat oefening. Maar ben je niet gezegend met een slank figuur, neem dan alleen een voorbeeld aan de royals als je op een gezonde manier wilt afvallen. Hiervoor gaan we hier geen tips geven, er zijn hele bibliotheken vol geschreven hoe je dit zou kunnen realiseren.

Ergens is het jammer dat alle royals zo focussen op een slank figuur. Van alle onderwerpen waarover je op deze site kan lezen, is dit thema het lastigst. Een gezond figuur is natuurlijk altijd goed, maar veel koninklijke dames zijn eerder te dun dan te dik. Kroonprinses Victoria van Zweden is in interviews regelmatig open en eerlijk geweest over haar strubbelingen met haar figuur en haar eetproblemen. Zij benadrukt ook altijd dat het belangrijk is om niet door te slaan, wanneer je wil lijnen.

Het zou leuker zijn als er wat meer variëteit zou zijn onder de koninklijke vrouwen wat betreft figuur, zodat vrouwen met verschillende figuren inspiratie bij hen op zouden kunnen doen, ook op het gebied van kleding. Ben je wat kleiner en voller? Dan is het erg leuk om Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg te volgen. Zij weet zich altijd heel stijlvol te kleden. Draag in ieder geval nooit te strakke kleding en zorg dat ondergoed niet zichtbaar is, wanneer je een maatje meer hebt.