© RVD – Jeroen van der Meyde

Koninklijke kindermode

De kinderen van de royals zien er vaak uit om door een ringetje te halen. Wanneer ze klein zijn stelen ze vaak de show in schattige outfits. Amalia, Ariane en Alexia zijn inmiddels al wat groter, maar vroeger was er veel interesse in de jurkjes die zij droegen. Momenteel kijken veel ouders hoe Duchess Catherine uit Engeland haar kinderen kleedt. Heb jij ook kleine kinderen en wil je voor hen ook die koninklijke look? Lees dan snel verder hoe je dit doet.

Kleding

Kleine prinsesjes dragen meestal tijdloze jurkjes over de knie die uitlopen. Máxima koos ervoor om haar dochters vaak allemaal hetzelfde jurkje aan te trekken. Er wordt wel gezegd dat moeders uit gegoede kringen dit doen om te laten zien dat meisjes geen afdankertje van hun oudere zus aanhebben. Of dit echt de reden was, weten we natuurlijk niet. Wel was het opvallend dat de prinsesjes geregeld alle drie hetzelfde aanhadden. Máxima koos toen de prinsesjes nog klein waren bij officiële gelegenheden geregeld voor het merk Pili Carrera, bij minder officiële gelegenheden werden de dames ook geregeld in kleding van de Zara gezien.  Inmiddels zijn de prinsesjes hun eigen stijl aan het ontwikkelen.

Om inspiratie op te doen wat betreft jongenskleding wordt er veel gekeken naar Engeland. Prins George van Engeland krijgt opvallende outfits aan, hij valt op door zijn kniehoge sokken onder zijn korte broek. Hij ziet er ontzettend schattig uit, maar zijn looks zijn waarschijnlijk niet even praktisch. De royals uit Scandinavië trekken hun zoons handigere kleding aan. Vaak zijn het mini chino’s met daarboven overhemdjes of polo’s.

Kleuren

Koninklijke kinderen lopen meestal in kleurrijke kleding. De meisjes dragen veelal pastelkleuren en daarnaast wordt er veel wit gedragen. In de winter dragen de kinderen vaak wel donkerder kleuren. Ook de jongens dragen wel donkerder kleuren, maar de koninklijke kinderen worden eigenlijk nooit in zwart gesignaleerd. Dit gebeurt alleen als de gelegenheid dit vereist, de royals gaan liever voor een blauwtint.

Schoenen

Bijna op elke officiële gelegenheid waarbij we ook de kinderen van de royals zien, verschijnen de kleine prinsesjes op ballerina’s. Vaak zie je dat de allerkleinsten Mary Jane schoentjes dragen, dit zijn schoenen met een bandje over de wreef en blijven daardoor beter aan de voet zitten dan ballerina’s. De jonge prinsjes dragen vaak als ze heel klein zijn schoenen met een gespje en als ze iets groter zijn klassieke veterschoentjes. De jongens dragen vaak schoenen in een donkerder kleur dan de meisjes. De allerkleinste royals dragen meestal (kanten) sokken in hun schoenen, als ze wat ouder worden verdwijnen in ieder geval bij de meisjes de sokken vaak uit beeld.

Haar

De kleine royals hebben vaak keurig gekamde haartjes. De jongens hebben meestal korte, klassieke kapsels met een scheiding. De meisjes hebben bijna altijd lang haar wat veelal los wordt gedragen. Bij officiële gelegenheden wordt er vaak een strikje in het haar gedaan of een diadeem. De kleur hiervan wordt afgestemd op de rest van de outfit.