Verzorging

Of het nu om je teennagels gaat of de nagels aan je handen, verzorging is het allerbelangrijkst. Dus zorg dat je schone nagels hebt, die vrij kort geknipt of gevijld zijn. Verzorg daarnaast de huid van je voeten en handen goed. Eelt haal je dus weg, vraag hier eventueel professionele hulp bij als je hier erg last van hebt.

Nagelriem

Zorg dus dat alles goed verzorgd is en vergeet hierbij je nagelriemen niet. Duw deze met een bokkenpootje terug en in een mooie ronde vorm. Gebruik eventueel wat verzorgende olie om je nagelriemen zacht en soepel te maken, voordat je in de weer gaat met het bokkenpootje. Knip daarnaast losse velletjes om je nagels weg, deze velletjes moet je nooit wegtrekken. Dit kan namelijk erg pijn doen en zelfs gaan bloeden en dit zorgt niet voor de koninklijke look die je voor ogen had. Wanneer je de huid en nagelriemen op je voeten en handen goed verzorgd hebt, kan je met de nagels zelf aan de slag.

Vorm

Royals hebben nooit hele lange of puntige nagels. Zorg voor een koninklijke look dus voor korte, ronde nagels. Hier kun je een nagelknipper, nagelschaartje of vijl voor gebruiken. Heb je zachte nagels die snel inscheuren of doe je aan nagelbijten? Dan kun je natuurlijk voor nepnagels gaan of acrylnagels laten aanbrengen. Wanneer je dit doet, is het wel van belang dat je voor een natuurlijke variant kiest. Ga dus niet voor lange, puntige of hoekige nagels. Zorg er bij nepnagels bovendien voor dat ze goed vastzitten. Het is niet erg chique noch koninklijk wanneer je halverwege de dag een nagel verliest. Naast het esthetische aspect is het ook om deze reden gewoon praktisch om voor korte nagels te gaan.

Kleurtjes

Welke nagellak gebruiken de royals? Als je eenmaal mooi verzorgde nagels hebt, kun je ze eventueel een kleurtje geven. Het verschilt nogal per royal en per land of ze voor natuurlijk gekleurde nagels gaan of voor felgekleurde nagels. Het Engelse koningshuis staat erom bekend dat de dames op hun handen geen of lichtroze nagellak gebruiken. In Nederland draagt onze Máxima wel geregeld een opvallend kleurtje op haar nagels, zowel overdag als ‘s avonds. Ga bij een royal look voor een klassieke kleur zoals dieprood of roze. Mijd onnatuurlijke kleurtjes zoals zwart of groen op de nagels. Heb je jouw nagels prachtig gemanicuurd? Zorg dan ook dat dit zo blijft en ga niet op pad met afgebladderde nagellak.

Samengevat

  • Verzorg de huid om je nagels
  • Houd je nagels kort
  • Kies voor een nagellak in een natuurlijke kleur