© RVD - Erwin Olaf

© RVD – Erwin Olaf

Make-up

In de make-up van onze royals gaat flink wat werk zitten. Met een beetje mascara en wat lipgloss zijn de dames er niet. De meeste prinsessen en koninginnen gebruiken bij officiële gelegenheden alle make-up producten die er zijn, van oogschaduw tot foundation en van een wenkbrauwpotlood tot lippenstift. Wat zorgt ervoor dat de koninklijke dames er elegant uitzien en niet goedkoop? Lees hieronder de tips en experimenteer. Het schijnt dat de jonge generatie royals graag zelf hun make-up doet, dus als zij het kunnen dan kan jij het met wat oefening ook!

Huid

Over het algemeen zitten de royals flink in de foundation. Máxima haar sproetjes zijn bijvoorbeeld zelden zichtbaar. Wil je koninklijk voor de dag komen, dan is een goede foundation dus essentieel. Zorg dat je er eentje vindt die perfect matcht bij je huid en niet duidelijk zichtbaar is. Om te zorgen dat je geen dik plakkaat op je gezicht krijgt, wordt wel geadviseerd om je foundation met je dagcrème te mengen. Zo trekt de foundation goed in en krijg je een mooie egale huid. Wanneer je dagcrème en foundation zijn ingetrokken, kan je de wangen aanzetten met rouge of blusher om je look af te maken. Gebruik bij een feestje altijd wat meer, dan overdag of bij een zakelijke meeting. Máxima gebruikte in het verleden meer rouge dan nu. Een aantal jaar terug zette zij haar wangen flink aan met blusher en werden haar wangen gekscherend wel de ‘appeltjes van oranje’ genoemd. Zorg dat je het niet zo bont maakt, maar een beetje opvallende blush kan dus wel.

Naast een mooie foundation en blusher is een goede gezichtsverzorging essentieel. Scrub je huid daarom regelmatig en trakteer jezelf geregeld op een maskertje. Haal daarnaast elke avond voor het slapen gaan je make-up met een reinigingsproduct van je huid. Op deze manier kan je huid ’s nachts ademen en bijkomen van alle make-up overdag. Gebruik eventueel een nachtcrème om je huid goed te verzorgen en klaar te stomen voor een volgende dag. Producten hoeven niet per se duur te zijn, wie zich aan bovenstaande rituelen houdt, komt al een heel eind als het om een stralende huid gaat. Vergeet voor een mooie, gezonde huid ook niet om gezond te eten en voldoende te drinken op een dag. Een mooie huid komt vaak niet uit een potje, maar begint met goede lichamelijke verzorging.

N.B. Heb je een probleemhuid en bijvoorbeeld acne, dan is dit natuurlijk een ander verhaal. Raadpleeg in een dergelijk geval een arts en ga vooral niet zelf dokteren, dit maakt het vaak alleen maar erger. Probeer de huidproblemen ook niet te camoufleren met een laag foundation, dit zorgt er meestal voor dat de poriën verstopt raken en de huid juist verslechtert. Bovenstaande tips zijn echt alleen voor een gezonde huid.

Ogen

Overdag dragen de koninklijke dames vaak al flink veel oogmake-up. Elke koningin of prinses gebruikt mascara en daarnaast worden de ogen vaak aangezet met oogschaduw of oogpotlood. ’s Avonds gebruiken de dames nog meer oogmake-up. Er worden dan vaak donkerdere kleuren gebruikt en de ogen worden zwaarder aangezet. Ook voor make-up geldt dus dat deze aangepast wordt aan de gelegenheid. Doe dit dus ook als je koninklijk voor de dag wil komen.

Zorg voor mooie producten die goed blijven zitten gedurende de dag en mascara die niet klontert. Dit hoeven echt niet altijd de duurste producten te zijn. Uit testen komen goedkopere make-up producten ook vaak goed uit de bus. Daarnaast vraagt ieder huidtype om een ander product. Iemand met een vettige huid vindt waarschijnlijk andere oogschaduw prettig, dan iemand met een droge huid. Laat je hierover goed adviseren bij een parfumerie, wanneer je eenmaal een product hebt gevonden wat het beste in je naar boven haalt, is dit goud waard.

Daarnaast is het belangrijk om te experimenteren wat jou de royal look geeft. Dit is namelijk per persoon anders. De make-up die Máxima goed staat, is niet dezelfde als die Duchess Catherine gebruikt. Wel zijn er een paar algemene regels: gebruik nooit te harde oog make-up, dus als je een lijntje om je oog doet, vervaag deze dan een beetje voor een classy look. Doe ook nooit teveel mascara op, het is niet charmant als je wimpers klontjes bevat. Gebruik tot slot natuurlijke kleuren, Beatrix gebruikt graag kleuren als groen en blauw om haar ogen te accentueren, de jongere generatie royals gaat voornamelijk voor bruin- en grijstinten om de ogen.

Natuurlijke kleuren zorgen voor een natuurlijk ogende make-up

Wenkbrauwen

De wenkbrauw is vaak een onderschat onderdeel van het uiterlijk. Toch is het voor een verzorgde uitstraling erg belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Wat hebben de koninklijke dames gemeen als het gaat om hun make-up? Juist, dat is dat hun wenkbrauwen bijna allemaal op dezelfde manier worden verzorgd. Dit houdt in dat ze een klein beetje worden geëpileerd voor een verzorgde look, maar niet té veel.

Wenkbrauwen die niet geëpileerd zijn ogen namelijk zelden verzorgd. Wenkbrauwen die te veel zijn geëpileerd zorgen al snel voor een goedkope uitstraling. Het is dus ontzettend belangrijk dat je precies de juiste aandacht je wenkbrauwen geeft. Ze bepalen namelijk voor een heel groot gedeelte je gezichtsuitdrukking. Epileer je wenkbrauwen dus zo dat ze een natuurlijke uitstraling hebben, maar wel mooi in vorm zitten. Zorg dat dit een natuurlijke vorm is en maak geen boogjes of streepjes van je wenkbrauwen. Heb je niet zoveel haartjes? Breng dan met wat poeder in de kleur van je wenkbrauw een natuurlijke vorm aan. Eventueel kan dit ook met een wenkbrauwpotlood, maar zorg dan dat je het lijntje een beetje uitvaagt. Het is erg belangrijk dat je wenkbrauwen niet te hard of onnatuurlijk ogen.

Heb je erg lange wenkbrauwharen? Gebruik dan een beetje haarlak op een klein borsteltje om je wenkbrauwen in vorm te brengen. Ga liever niet in je wenkbrauwharen knippen, want hierdoor kunnen de haren erg borstelig worden. Vind je knippen wel noodzakelijk? Schakel dan de hulp van een expert in om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen de zorg krijgen die ze verdienen.

Lippen

De lippen van onze vrouwelijke royals zijn overdag vaak natuurlijk gekleurd en ’s avonds wat donkerder. Zorg in de eerste plaats dat je lippen goed verzorgd zijn, dus scrub ze af en toe met een tandenborstel om ervoor te zorgen dat je geen velletjes aan je lippen hebt hangen. Vooral wanneer je lippen wil stiften, vallen velletjes extra op.

Gebruik overdag een mooie gloss of een lippenstift in een natuurlijke kleur om je mond subtiel te accentueren. ’s Avonds kan je uitpakken met een mooie rode of dieproze lippenstift, gebruik altijd natuurlijke kleuren. Iedere vrouw die wel eens lippenstift gebruikt, weet dat het een uitdaging is om ervoor te zorgen dat je lippenstift de hele avond blijft zitten. Vanzelfsprekend wil je dit wel om er de hele avond fabuleus uit te zien. Om hiervoor te zorgen zijn er verschillende trucjes.

Een natuurlijke kleur lippenstift zorgt voor een verzorgde look

In de eerste plaats kan je gaan voor de methode waarbij je verschillende lagen aanbrengt. Smeer om te beginnen je lippen in met een dun laagje gezichtscrème en laat deze goed intrekken. Hierna kan je een dun laagje foundation op je lippen smeren. Hierna kan je de vorm van je lippen inkleuren met een lippenpotlood, waarna je binnen de contouren je lippen kleurt met je lippenstift. Hierna ‘hap’ je een keer in een tissue om vervolgens je lippen nog een keer te stiften. Deze methode zorgt ervoor dat je lippen al een stuk langer er hetzelfde uit blijven zien, dan wanneer je alleen één laagje lippenstift aanbrengt. Toch zal je lippenstift als je wat eet en drinkt langzaamaan vervagen.

Wil je echt dat je lippen gegarandeerd de hele avond perfect blijven zitten? Stift dan je lippen tweemaal en ‘hap’ tussendoor af op een tissue. Hierna kan je op je mond een speciale lipcoat aanbrengen. Hiermee seal je als het ware je lippen, waardoor ze de hele avond er hetzelfde uit blijven zien. Volg hiervoor de instructies op de verpakking van de lipcoat. Dit middel is ideaal, maar het voelt wel een beetje alsof je een plastic laagje op je lippen hebt en niet alle dames vinden dit even prettig. Eventueel kan je ook voor een primer kiezen en deze gebruiken voordat je de lippen stift. Hierdoor blijft alles ook beter zitten, maar met het gebruik van een primer vervaagd de kleur op een gegeven moment wel.

Samengevat

  • Kies voor make-up die past bij de gelegenheid: ’s avonds en bij een feestje kun je meer make-up dragen dan overdag.
  • Zoek naar producten doe goed matchen met je huid.
  • Draag je veel make-up? Zorg dat dit niet te zichtbaar is. Kies de juiste foundationkleur, vermijd harde lijnen om je oog of door je wenkbrauwen en kies voor een lipstick in een natuurlijke kleur.