Photo Henrik Garlöv, The Royal Court, Sweden

Accessoires

Iedereen kleedt zich af en toe mooi aan voor een speciale gelegenheid. Waarom komt de één dan nog steeds gewoontjes voor de dag en is de ander een koninklijke verschijning? Om een royale uitstraling te hebben, hoef je echt niet van koninklijke bloede te zijn. De perfecte kleding en persoonlijke verzorging zijn de basis, maar daarnaast zit het hem vooral in de details. Mooie schoenen, een elegante handtas en eventueel een hoed zorgen ervoor dat je de koninklijke look tot in de puntjes doorvoert.

Hoeden

Onze koningin draagt met grote regelmaat een hoed. Over prinses Beatrix wordt wel gezegd dat zij haar hoeden zag als een moderne variant van de kroon. Of Máxima om dezelfde reden vaak met een hoofddeksel wordt gezien, is onbekend. Feit is wel dat een hoed bijdraagt aan een koninklijke verschijning. Lees hier alles over koninklijke hoeden.

Schoenen

Bijna elke vrouw is dol op schoenen en bij de koninklijke dames is dit niet anders. Toch dragen ze veel dezelfde soort schoenen. Er wordt door de dames niet veel gevarieerd, ze dragen bijna altijd pumps. Daarnaast dragen ze vaak dezelfde merken en wanneer een paar bevalt, kopen ze het paar gerust in verschillende kleuren. De royale dames hebben duidelijk hun voorkeuren. Lees hier meer over de schoenen van de prinsessen en koninginnen.

Tassen

Een outfit is pas compleet als er een bijpassende tas bij wordt gedragen. De koninklijke dames beschikken over enorm veel handtassen. De meeste vrouwen zullen niet over zoveel tasjes beschikken, maar met een paar eenvoudige tips kun je toch altijd piekfijn voor de dag komen. Lees hier hoe je op tassengebied koninklijk voor de dag komt.

Overige accessoires

Hoeden, tassen en schoenen zijn de belangrijkste koninklijke accessoires voor dames. Daarnaast zijn er nog andere details die de outfits van de royals compleet maken. Denk bijvoorbeeld aan riemen, handschoenen, zonnebrillen en shawls. Klik hier om meer te lezen over de andere accessoires die je royale look compleet maken.