De royal look creëer je niet alleen met de juiste kleding. Accessoires zijn minstens zo belangrijk. Schoenen, tassen en hoeden springen het meest in het oog, maar ook andere accessoires spelen een rol wanneer je een beetje koninklijk voor de dag wil komen. Hieronder de belangrijkste andere accessoires die voor een royal look zorgen.

Handschoenen

Royals dragen handschoenen niet om zich te beschermen tegen de kou, maar als een item om hun outfit af te stylen. Volgens de etiquette hoort de handschoen bij de dresscode tenue de ville en zowel koningin Elisabeth van Engeland als onze eigen Máxima dragen deze accessoire graag. Het zorgt voor een elegant en formele look. De Queen uit England zou ze voornamelijk uit hygiënisch oogpunt dragen, zij schudt het liefst alleen maar handen als ze haar bekende witte stoffen handschoentjes aanheeft. Onze koningin draagt liever leren handschoenen en doet er vaak maar eentje aan, zodat mensen die haar de hand schudden niet geconfronteerd worden met een handschoen. Wil jijzelf elegant voor de dag komen? Dan kan een handschoen bij je tenue de ville outfit een mooie toevoeging zijn. Je kunt kiezen voor stoffen of leren handschoenen. Bij een avondtoilet horen lange handschoenen van stof. Ringen draag je onder de handschoen en armbanden er overheen.

Zonnebrillen

De zonnebril is een zomerse accessoire die gelijk voor een glamorous look zorgt. Over het algemeen hebben de koninklijke dames een voorkeur voor grote zonnebrillen van de bekende modehuizen. Wil je eenzelfde look creëren? Kies dan voor een groot exemplaar met een donkerbruin of zwart montuur. Heb je niet het budget om een bril van een bekend merk te kopen, kies dan niet voor namaak. Koop dan liever een goedkoper exemplaar waar geen merkje op staat. Zorg er wel voor dat de glazen van goede kwaliteit zijn, zodat de bril niet schadelijk is voor je ogen. Eventueel kun je ook op zoek gaan naar een tweedehands merk zonnebril. Bedenk dat het afhankelijk is van de vorm van je hoofd of een bepaald model je goed staat of niet. Shop een bril dus liever niet online, maar ga op pad en pas allerlei verschillende monturen zodat je precies weet wat je goed staat.

Shawls

Royals zien we regelmatig met de mooiste shawls. Vaak dragen zij deze meer als omslagdoek en eerder als accessoire dan als een functioneel mode item. Een shawl of omslagdoek is de perfect accessoire om dezelfde outfit op een andere manier af te stylen: door de shawl anders te strikken of te knopen creëer je een nieuwe look. Door te investeren in mooie shawls en te leren hoe je ze anders kan dragen en strikken, kun je op eenvoudige wijze je garderobe een boost geven.

Riemen

De meeste koninklijke dames gebruiken een riem niet om hun broek op de juiste plaats te houden. In royale kringen is de riem eerder een fashion statement. Vooral koningin Máxima houdt van zeer opvallende exemplaren die echt een eyecatcher zijn. Met verschillende soorten riemen kun je eenvoudig hetzelfde jurkje een hele nieuwe look geven. Daarnaast kun je riemen met een luxueuze uitstraling in bijna elke prijsklasse vinden. Het is dus een goed idee om een aantal leuke riemen in de kast te hebben liggen, zodat je eenvoudig een nieuwe look kunt creëren.

Waaiers

In de zomer is het soms lastig om fris en fruitig voor de dag te komen. Zweet is namelijk niet bepaald een elegante accessoire. Naast het dragen van luchtige kleding kan het daarom prettig en stijlvol zijn om een mooie waaier bij je te dragen. Zo kun je eenvoudig voor verkoeling zorgen en kom je op tropische dagen koninklijk voor de dag.