© Photography Erwin Olaf

De casual look

Een casual look met koninklijke allure is nog helemaal niet zo makkelijk te creëren. Zodra we aan koninginnen en prinsessen denken, hebben we al snel een jurk en een hoed in gedachte. Of een lange avondjurk gecombineerd met duizelingwekkende sieraden. Hoe zorg je nu dat je ook casual een koninklijke touch hebt?

Stoffen

Kies in de eerste plaats voor kleding die van mooie stoffen is gemaakt. En kies voor stoffen die bij het seizoen en de gelegenheid passen. In de zomer kun je casual heel goed linnen dragen, dit ademt en draagt comfortabel. In de winter kun je kiezen voor kleding van bijvoorbeeld wol. Tegenwoordig zijn er ook steeds mooiere synthetische stoffen, dit is prima als het maar niet teveel glimt en er niet voor zorgt dat je enorm gaat transpireren.

Zorg in de tweede plaats dat je kleding goed onderhoudt. Hoe mooi je jurk ook is, als hij verwassen is of verschoten van kleur doet dit afbreuk aan je look. Besteed dus aandacht aan de wijze waarop je kleding reinigt en opbergt. Als je dit op de correcte wijze doet, kun je jaren van je mooie kleding genieten.

Pasvorm

Voor een koninklijke look is het belangrijk dat je geen jurken of rokken koopt die enorm kort zijn. Zorg ook dat je niet een (te) diep decolleté hebt, wanneer je casual gekleed gaat. Dit hoort alleen bij avondtoiletten. Te strakke kleding staat doorgaans ook niet erg fraai, hoewel onze koningin hier soms anders over denkt. Zij draagt doorgaans wel erg aansluitende kleding. Toch is het beter om dit niet te doen.

Gekleed zien we de koninklijke dames zelden met een broek of pantalon. Casual zien we hen hier veel vaker in. De meeste koninklijke dames kiezen voor een toelopende of rechte broek. Máxima is erg fan van rechte pantalons en broeken met uitlopende pijpen. Kijk welk model het beste bij je figuur past om zelf goed voor de dag te komen. Over het algemeen staat een rechte broek beter bij brede heupen en een toelopende broek beter bij smalle heupen. Een flaired broek staat vaak het beste bij lange benen of gecombineerd met hoge hakken.

Accessoires

Accessoires maken je look af en zorgen dat het totaalplaatje klopt. Bij casual kleding, horen dus andere accessoires dan bij een geklede look.

Sieraden

Als je casual gekleed gaat, kun je als sieraad voor een bijoux kiezen die je misschien niet zo snel naar een officiële gelegenheid zou dragen. Onze koningin Máxima draagt bij dit soort gelegenheden bijvoorbeeld graag opvallende kettingen of insecten broches. Hiermee geef je een casual outfit een leuke twist.

Tassen

Naar een feestje draag je vaak een kleine tas of clutch. Bij een casual look kun je gerust aankomen zetten met een grotere tas, bijvoorbeeld een shopper. Alles daar tussenin is natuurlijk ook mogelijk. Bedenk dat je bij een vrijetijds outfit ook voor andere materialen kunt kiezen, zo zijn avondtasjes vaak van glimmende stoffen gemaakt of dun leer. Casual tassen zijn vaak van grover en dikker leer gemaakt of een stevige stof.

Schoenen

Je schoenen zijn de finishing touch op je outfit. Koninginnen en prinsessen zien we het meest op pumps, maar wanneer ze casual gekleed gaan zien we laarzen, flatjes en bij de jongste generatie zelfs af en toe een sneaker. Dit soort schoenen zorgen gelijk voor een casual touch. Door onder je favoriete jurkje de ene keer een paar hoge hakken te dragen en de andere keer stoere boots, creëer je een nieuwe look en zorg je dat je hetzelfde kledingstuk ook naar een hele andere gelegenheid kunt dragen.